hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hazine, iki tahville 58 milyar TL borçlandı

    Hazine, iki tahville 58 milyar TL borçlandı
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki farklı tahvil ihracı ve ihale öncesi yapılan satışlarla birlikte toplamda 58 milyar TL'lik borçlanma gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 yıl vadeli TLREF'e endeksli ve 3 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili ile 4 yıl vadeli ve 6 ayda bir yüzde 15,54 sabit kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihraç ihalelerinde toplamda net 30,9 milyar lira borçlandı.

    TLREF'e endeksli tahvil ihalesinde 19,3 milyar lira teklif gelirken, 14,2 milyar lira net satış gerçekleştirildi ve dönemsel faiz yüzde 12,60 olarak belirlendi. Sabit getirili tahvil ihalesinde ise 22,9 milyar lira teklif alındı ve 16,6 milyar lira net satış yapıldı. Bu ihalede bileşik faiz oranı yüzde 32,94 oldu.

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu iki ihale öncesinde piyasa yapıcılar ve kamu kurumlarından toplamda 27 milyar lira borçlandı. TLREF'e endeksli tahvil için piyasa yapıcılardan gelen 21,3 milyar lira teklif karşısında 14 milyar liralık satış yapılırken, kamuya 1,5 milyar lira satış gerçekleştirildi. Sabit getirili tahvilde ise piyasa yapıcılardan gelen 17 milyar lira teklif karşılığında 10 milyar liralık satış yapılmış ve kamuya yine 1,5 milyar lira satış gerçekleştirilmiştir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow