hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HABAŞ'tan, yaklaşık 1 milyar avro'luk otomobil ve ticari araç üretim girişimi

    HABAŞtan, yaklaşık 1 milyar avroluk otomobil ve ticari araç üretim girişimi
    expand

    HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun, ticari ve binek araç üretimi için yaklaşık 1 milyar avroluk yatırım planladıklarını belirterek, "HABAŞ’ın satın aldığı Honda’nın üretim fabrikasını binek otomobil üretimi için kullanacağız. Binek segmentinde sedan ve crossover olmak üzere iki model üretmeyi planlıyoruz. Hibrit, plug-in hibrit ve benzinli olmak üzere üç farklı versiyonumuz olacak." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin Urkun, Hannover'deki IAA Transportation Fuarı'nda yaptığı açıklamada, HABAŞ olarak 2021 başında İzmir Çiğli’de AR-GE çalışmalarına başladıklarını ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 bin metrekarelik alanda seri üretim için fabrika kurduklarını söyledi.

    Bu fabrikanın 2025 başında seri üretime geçeceğini belirten Urkun, fuarda sergilenen araçların ön üretimlerinin İzmir’de iki farklı fabrikada gerçekleştirildiğini ve tüm süreçlerin Manisa’ya taşınacağını ifade etti. Honda’nın Şekerpınar’daki fabrikasının da satın alınarak, buradaki kataforez hatlarının kullanılmaya başlandığını belirtti.

    "BİNEK ARAÇTA HİBRİT, PLUG-İN HİBRİT VE BENZİNLİ VERSİYONLAR OLACAK"

    Urkun, HABAŞ’ın Honda’nın Şekerpınar’daki fabrikasını binek otomobil üretimi için kullanacağını ve 2025’in sonunda sedan ve crossover modellerini piyasaya süreceklerini söyledi. Bu modellerde hibrit, plug-in hibrit ve benzinli versiyonlar sunulacak. Ayrıca, motor konusunda Volvo ile işbirliği yaparken, hafif ticari araçlarda Renault ile çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Batarya tedarikinde Uzak Doğu’dan hücre temin ettiklerini ve bataryaları HABAŞ markası altında paketlediklerini söyleyen Urkun, "Tüm araçlarımızda HABAŞ bataryaları kullanılacak." dedi.

    HABAŞtan, yaklaşık 1 milyar avroluk otomobil ve ticari araç üretim girişimi

    "YATIRIM TUTARI 1 MİLYAR AVROYU BULABİLİR"

    Urkun, otomobil üretimi için yapılan yatırımların 250-300 milyon avroya ulaştığını ve toplam yatırım tutarının ticari araçlarla birlikte 1 milyar avroyu bulabileceğini açıkladı. Ayrıca, Honda’dan alınan fabrikanın üretim kapasitesinin 75 bin adede çıkarılacağını, Manisa’da ise yıllık 20 bin ticari araç üretimi yapılacağını belirtti.

    Son olarak, bayi ağı oluşturma çalışmalarına başladıklarını ve ulaşılabilir fiyatlarla, rakiplerin altında bir fiyat politikası izlemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow