hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GÜNCEL PETROL FİYATLARI | Brent petrolün varil fiyatı kaç para oldu? (21 Ekim 2024)

    GÜNCEL PETROL FİYATLARI | Brent petrolün varil fiyatı kaç para oldu (21 Ekim 2024)
    expand

    Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 73,03 dolardan işlem görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuma günü 74,61 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 72,87 dolardan kapattı. Saat 09.20 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,2 artarak 73,03 dolar seviyesine ulaştı. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrol ise 68,97 dolardan alıcı buldu.

    Geçen hafta, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'deki talep endişeleri nedeniyle petrol fiyatları yüzde 7,3 oranında değer kaybetmiş ve Ekim 2023'ten bu yana en sert düşüşü yaşamıştı. Ancak bu kaybın ardından petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti.

    İsrail'in, 1 Ekim'deki füze saldırısına yanıt olarak İran'a büyük bir saldırı hazırlığında olduğu iddiaları, fiyatların yukarı yönlü hareketini destekleyen faktörlerden biri oldu. İsrail devlet televizyonu KAN'ın ismini açıklamadığı bir yetkiliden aktardığına göre, güvenlik kabinesinin bu akşam toplanacağı ve büyük olasılıkla Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant'a saldırının zamanlaması ve yöntemine ilişkin yetki verileceği ileri sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OPEC'in aylık petrol piyasası raporuna göre, İran petrol üretimini günlük 21 bin varil artırarak 3 milyon 316 bin varile çıkardı ve eylül ayında ham petrol üretimini en fazla artıran ülke oldu. İsrail'in İran'a saldırı ihtimali, piyasa katılımcılarının arz endişelerini artırarak fiyatların yükselmesine katkıda bulundu.

    Ayrıca, Çin’in ekonomik büyümesini olumsuz etkileyen gayrimenkul ve konut sektörlerindeki daralmanın hafifletilmesine yönelik çabaların sonuç vereceğine dair artan iyimserlik de petrol fiyatlarının yükselişine destek sağladı. Çin'de kurumsal ve emlak kredilerine yönelik gösterge faiz oranlarında 25’er baz puanlık indirim yapılmasıyla, gayrimenkul sektöründeki durgunluğun hafifletilmesi ve petrol talebinin toparlanması beklentisi güçlendi.

    Brent petrolde teknik olarak 80,46 dolar direnç seviyesi, 69,80 dolar ise destek seviyesi olarak izleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow