hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler o tarihte! Enflasyonda düşüş cebe nasıl yansıyacak? Uzman isim anlattı...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Temmuz enflasyonu Pazartesi günü açıklanacak. Peki beklentiler ne yönde? Enflasyonda düşüş sürecek mi? Markette fiyatlar düşecek mi? Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman'ın ifadeleri şöyle;

    4.1'lik bir enflasyon öngörüyoruz Temmuz için. Özellikle belirtilen fiyat ayarlamaları Haziran enflasyonuna yansımaması için Temmuz'a bırakılmıştı. Temmuz ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde olacak. Merkez Bankası bunu son dönemde daha zenginleştirici ve ekonominin tüm aktörlerini kapsayıcı bir boyuta taşıdı. Temmuz'da hafif yönlü bir yukarı hareket göreceğiz.

    ENFLASYONDAKİ HAREKET CEBE NASIL YANSIR?

    Zaten şu anda yansımış durumda. Son 6 ila 9 ay içerisinde yüksek enflasyon gündemde kalmakla beraber mahiyeti değişti. Tıpkı yüksek tansiyon hastasının yeni bir aşamaya geçmesi gibi. Enflasyon hala katı ve yapışkan. Ama hizmet ve gıda sektörünün yanına geldi kuruldu.

    Fiyatlar artarken, açgözlü fiyat artışı, kaliteden ve hizmet içeriğinden ödün ve içerik konusunda gerileme var. Yani daha fazla para ödeyerek daha azına razı olmak durumundayız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon çok zor aşağı iner ama çok kolay yukarı çıkar. Örneğin kredi faizlerini anında yukarı çekerler ama mevduat sahiplerine verecekleri mevduat faizlerini artırmada biraz daha çekingen davranırlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow