Goldman Sachs'den Fed ve faiz indirimi açıklaması

Goldman Sachs, Fed'in Temmuz ayında faiz indirmesi için 'sağlam gerekçeler' bulunduğunu belirtti.
Bankanın baş ekonomisti Jan Hatzius, son dönemdeki cesaret verici fiyat verilerinin enflasyonun azaldığına işaret ettiğini ve Temmuz ve Ağustos aylarında daha da düşük enflasyon baskıları beklediğini ifade etti.
Hatzius, aşırı ısınan işgücü piyasasının önemli ölçüde soğuduğunu belirterek, "İşgücü talebindeki daha fazla yumuşamanın, işsizlikte daha büyük ve çok daha az hoş karşılanan bir artışla sonuçlanacağı bir dönüm noktasına yaklaşıyor olabiliriz" dedi.
Goldman Sachs ekonomistleri, aylık enflasyon oranlarını çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) için yüzde 0,19 ve çekirdek piyasa bazlı PCE için yüzde 0,15 olarak tahmin ediyor. Hatzius ayrıca, "Dallas Fed'in ortalama PCE'si de muhtemelen aylık yüzde 0,15 arttı ve şimdi 3 aylık yıllık bazda geçen yılın sonlarındaki düşük seviyelere geri döndü" diye ekledi.
CME FedWatch aracına göre, traderlar Temmuz toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimine yüzde 8,6 olasılık veriyor. Bu durum, piyasalarda faiz indirimi beklentilerinin güçlendiğini gösteriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apple, Türkiye fiyatlarına büyük zam! En ucuz iPhone ne kadar oldu?
SON DAKİKA HABERİ | Yeni evlenecek çiftlere büyük destek! Mobilya, beyaz eşya ve ulaşımda dev indirimler başlıyor...
SGK’dan kritik inceleme! Binlerce emeklinin emekliliği iptal edilip maaşları faiziyle geri alınacak...
BORSA BUGÜN AÇIK MI, NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK? 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde borsanın durumu!
Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi! Hangi İller Daha Fazla Destek Alacak?