hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs: Rus petrol gelirleri bildirilenden çok daha yüksek

    Goldman Sachs: Rus petrol gelirleri bildirilenden çok daha yüksek
    expand

    ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Rus petrol ticaretinde alıcıların teklif edilen fiyattan fazlasını ödediğini söyleyerek Rusya'nın kazancının bildirilenden çok daha yüksek olduğunu öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus petrol ithalatçılarının Batı yaptırımlarının etkisini tamponlamak için kote edilen fiyatlardan giderek daha fazla para ödediği belirtildi.

    Oil Price, Goldman Sachs'ın bu ayın başlarında yayınladığı bir nota atıfta bulunarak, ödenen ortalama efektif fiyat ile kote edilen ham petrol fiyatı arasındaki farkın geçen Mart ayından bu yana genişlediğini ve Aralık ayında varil başına yaklaşık 25 dolara ulaştığını açıkladı.

    Goldman Sachs, "Üretimdeki direncin şimdiye kadar kısmen, Rus petrolü için ödenen efektif fiyatın, kote edilen fiyat değerlendirmelerinden önemli ölçüde daha yüksek göründüğünü yansıtabileceğini savunuyoruz" dedi .

    Şubat ayının başlarında Rusya, Batı tarafından empoze edilen tavan fiyatla uyumlu alıcılara satışları durdurduğu için Mart ayında petrol üretimini gönüllü olarak günde 500.000 varil azaltacağını duyurdu.

    AB ve G7, dizel, jet yakıtı ve benzin için varil başına 100 ABD Doları ve piyasa fiyatının altında işlem gören diğer petrol ürünleri için varil başına 45 ABD Doları sınırı belirleyerek Rus petrol ve petrol ürünlerine fiyat tavanları getirdi. . Bu limitlerin üzerinde fiyatlandırılan akaryakıt ihracatı, Batılı ülkelerdeki şirketler tarafından sigorta ve nakliye hizmetlerinden men ediliyor. Rafine ürünler üzerindeki üst sınır ise, daha önce Rus ham petrolüne getirilen varil başına 60 dolarlık fiyat sınırını takip ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow