"Kredi limiti artacak, faiz düşecek"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Kadir Akgül, seçim sonrasında esnaf kredi limitinin 50 bin YTL'ye yükseleceğini, faizlerin ise yüzde 13'ten yüzde 9'a çekileceğini açıkladı.
Bu uygulamayı haziran ayında açıklamayı planladıklarını ifade eden Akgül, erken seçim kararı alınması nedeniyle seçim yatırımı olarak algılanmaması için temmuz ayına ertelediklerini söyledi.
Akgül, özellikle süpermarketler ve diğer gelişmelerin esnafı bitirme noktasına getirdiğini ifade ederek, "Son 4.5 - 5 yıl içerisinde kredi yönünden desteklememize, faizlerin indirilmesine ve bol kredi vermemize rağmen esnafın durumu iyi değil" dedi.
Akgül, "Son dört yıl içinde, kredi faizlerini yüzde 60'tan yüzde 13'e düşürdüm. 100 milyon YTL'den Türkiye dağıtımını 4.5 milyar YTL'ye çıkardık. Türkiye genelinde açık olan kooperatif sayısını 100'den 960'a yükselttim. 70 bin esnafa hizmet verirken, 1.5 milyon esnafa ulaştım" dedi.
Akgül, kendi kaynaklarından son altı ayda sıfır faizle, 30 esnafa 100'er bin YTL kredi verildiğini bildirdi. 50 esnafa da kredi verilmesinin programlandığını, bu kredilerin altı ay içinde verileceğini kaydeden Akgül, "Bununla ilgili kaynak ayırdık" dedi.