hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koçbank tarihe karışıyor

    Koçbank tarihe karışıyor
    expand

    Yapı Kredi Bankası'nı geçtiğimiz yıl satın alan Koç Finansal Hizmetler'in, Koçbank'ın tüzel kişiliğini sona erdirip Yapı Kredi'ye devretmek için çalışmalara başlaması yönünde onay geldi.

    Koçbank'tan Borsa'ya gönderilen açıklamada, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK), Koçbank'ın Yapı ve Kredi Bankası'na devrine ilişkin işlemlere başlanmasına izin verdiği bildirildi. Buna göre Koçbank'ın tüzel kişiliği sona erdirilerek tüm hak, alacak, borç ve yükümlülükleriyle birlikte Yapı ve Kredi Bankası'na devredilecek.
     
    İşlemlerin tamamlanmasının ardından Koçbank şubeleri artık Yapı Kredi olacak. Koçbank'ın 143, Yapı Kredi Bankası'nın ise 432 şubesi bulunuyor.
     
    Satış mayısta gerçekleşti
     
    YKB'de yüzde 44.5 oranında Çukurova'nın ve yüzde 12.9 oranında TMSF'nin sahip olduğu hisselerden oluşan yüzde 57.42'lik pay, bankanın tamamı için toplam 2.021 milyar euro üzerinden  Koç Holding  ve İtalyan Unicredito'nun eşit ortaklığı olan Koç Finansal Hizmetler'e satılmıştı.
     
    Satış için mayıs ayında bir sözleşme imzalanmış ve Koçbank'a devir ve kapanış işlemlerinin gerçekleşmesi için 28 eylülün son tarih olması konusunda taraflar mutabakat sağlamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow