hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak doğalgazı, İran'a alternatif oluyor

    Irak doğalgazı, İrana alternatif oluyor
    expand

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Irak doğalgazı için harekete geçildiğini, Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na paralel bir doğalgaz boru hattının yapılması için Iraklı yetkililerle temasların sürdüğünü söyledi.

    CNN TÜRK'te Mithat Bereket'in sunduğu (+) BİR programına konuk olan Hilmi Güler, Türkiye'nin enerji sorunu konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 
     
    Güler önümüzdeki günlerde Irak doğalgazının İran doğalgazına alternatif olabileceğinin de sinyalini verdi.
     
    Güler, Irak ile  doğalgaz anlaşması için Irak parlamentosundaki enerji yasasının çıkmasının beklendiğini söyledi.
     
    Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin lisansının hazır olduğunu söyleyen Güler, çok sıkı kontrollerle bu yola çıkıldığının altını çizdi. 
     
    "21 Şubat'ta nükleer santral ihalesine katılacak firmalar davet edilecek" diyen Güler, "3000 ila 500 megavatlık bir paket düşünüyoruz" dedi.
     
    Güler, İsviçre, Fransa ve Japoonya'yı örnek göstererek, nükleer santrallerin kurulmasında her türlü güvenliğin göz önünde bulundurulduğunun da güvencesini verdi.

    Türkiye'nin bölgenin uranyum zenginleştirme merkezi olacağı yönündeki iddaları da yanıtlayan Güler, Türkiye'nin uranyum zenginleştirme çalışmalarının yalnızca sivil amaç taşıdığının altını çizdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow