hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danıştay Seyrantepe ihalesini iptal etti

    Danıştay Seyrantepe ihalesini iptal etti
    expand

    Danıştay, Galatasaray'ın Seyrantepe projesinin 2007 yılı imar planını iptal etti. Ancak TOKİ ve Galatasaray kulübü inşaat sürecini etkileyecek hukuki bir sorun olmadığını açıkladı.

    TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "İmar planının iptal edilmesi ruhsatın iptal edilmesi anlamına gelmez. Stat projesinin kaba inşaatı bitti. Plan iptali inşaatı durdurmayı gerektirmez" dedi.

    TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, İdare tarafından gerçekleştirilmekte olan Seyrantepe Stadının bulunduğu bölgeye ait 26 Haziran 2007 onay tarihli planların, Mahkeme kararlarına uygun olarak 14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığı belirtildi.

    Açıklamada, "Yapılan uygulama ve çalışmalar onaylı planlar doğrultusunda devam etmekte olup stat projesinin kaba inşaatı tamamlanma aşamasındadır" denildi.

    Galatasaray yöneticisi Işın Çelebi de, "2007'nin planları iptal oldu. Şu an 2008 planları içindeyiz. Hukuki bir sorun yok. İnşaat devam edecek ve 29 Ekim'de tamamlanacak" dedi.


    Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, medyada bu konuda yer alan haberlerin, 8 Aralık 2009 tarihli bir Danıştay kararına dayandırıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

    "TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından, Seyrantepe Stadı ile ilgili imar planı değişikliğinin iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nce verilen 26 Aralık 2008 tarihli ret kararı, Mimarlar Odası tarafından temyiz edilmiştir.

    Danıştay tarafından verilen 8 Aralık 2009 tarih ve 2009/11645 numaralı kararla, söz konusu davanın bir üst ölçekli imar planlarının incelenerek yeniden görüşülmesi için dosya İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne geri gönderilmiştir.

    Bu karardan açıkça görüleceği üzere Seyrantepe Projesi'nin iptali veya yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp, 2 ay önceki karara dayandırılarak haber yapılması manidardır. Türk Telekom Arena inşaatı, herhangi bir duraksama olmadan, iş programına uygun olarak devam etmektedir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow