hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Kesici'den hükümete ekonomi eleştirisi

    CHPli Kesiciden hükümete ekonomi eleştirisi
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, hükümetin, ekonomiyle ilgili olayı yeteri kadar kavrayabildiği ve ciddiyetini algılayabildiği kanaatinde olmadığını söyledi.

    CHP Milletvekili Kesici, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) bu akşam düzenlediği toplantıya katılmak üzere gittiği Antalya'da, Vali Alaaddin Yüksel ve CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

    İlhan Kesici, CHP İl Başkanı Ömer Melli'yi ziyaretinde gazetecilerin soruları üzerine, ekonomideki gelişmelere ilişkin görüşlerini açıkladı.

    Kesici, son olarak 14 Aralık 2007'de TBMM'de CHP Grubu adına, bütçe müzakereleri sırasında konuşma yaptığına işaret ederek, konuşmayı yaptığı dönemde AK Parti hakkındaki kapatma davasının ve ABD'deki ekonomik krizin gündemde olmadığını hatırlattı.

    Kesici, Türk ekonomisinin ne kadar kırılgan ve şoklara açık olduğunu, ciddiye alınmazsa ekonomik sorunun Türkiye'de büyük hasar yaratma özelliği taşıdığını, ekonomik istikrarın ve iyilik gibi görünen durumun devletin, özel sektörün, evlerindeki insanların çok borçlanmasıyla bu şekilde görüldüğünü anlattığını kaydetti.
     
    Şimdilerde krizin ucunu gösterdiğini savunan Kesici, "1-2 aydır, dolar ve euro'yu bir sepet halinde ele alırsanız, gizli gibi denilebilecek tarzda yüzde 25 civarında devalüasyon yapılmış haldedir. Bunun devam edeceği kanaatindeyim. Borsada yüzde 30'dan fazla kayıp var. Bunun da devam edeceği kanaatindeyim" dedi.

    "Hükümetin hala ekonomiyle ilgili olayı yeteri kadar kavrayabildiği, ciddiyetini algılayabildiği ve bu algılama doğrultusunda program geliştirebildiği kanaatinde değilim" diyen Kesici "ABD'deki olayı bile küçümsüyorlardı. Bu, canı yakar, onlarla beraber Türkiye'yi de yakmış olur. Biz hükümetin meseleyi daha ciddi alması gerektiğini söyleyelim. İkaz da bir kamu hizmetidir. İkaz ederek, kamu görevimizi yapmış oluyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow