Benzinin 5 TL olacağı tarihi bil, depoyu fulle

Benzinin 5 TL olacağı tarihi bil, depoyu fulle
expand

Tüketiciler Birliği, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresinin 5 lira olacağı tarihi bilen tüketicinin aracının deposunu dolduracak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik olarak "BEŞ'i bilmek sizden, depoyu fullemek bizden" sloganıyla "Benzin Fiyatını Tahmin Yarışması" düzenlediklerini belirtti.

Akaryakıt fiyatlarına yurtdışında yaşanan gelişmeler nedeniyle geçen yılın kasım ayından bu yana ardı ardına artışlara gidildiğini ifade eden Kaya, 95 oktan kurşunsuz benzinde bugüne kadar olan artışın 29 kuruşa ulaştığını bildirdi.

Avrupa soğukları bahanesiyle başlayan zamların, Libya'daki ayaklanma ile devam ettiğini ve adeta kontrolden çıktığını anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Bu gidişle benzinin litresinin 5 liraya ulaşması fazla zaman almayacak. Bu artışları protesto etmek amacıyla yarışma düzenledik. Benzinin litresinin 5 lira olacağı tarihi ilk bilen tüketicinin aracının deposunu dolduracağız.

Tüketiciler, facebook sosyal paylaşım sitesinde 'BEŞ'i bilmek sizden, depoyu fullemek bizden' sayfasına girerek tahminlerini yapabilecekler. Bu yarışmadaki amaç tüketicinin tepkisini yoğunlaştırmak."

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow