hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arazilerin devrine ilişkin karar onaylandı

    Arazilerin devrine ilişkin karar onaylandı
    expand

    Anayasa Mahkemesi'nin yabancılara yönelik mülk satışının durdurulmasına yol açan kararından sonra yeni mevzuat hazırlıkları sürerken, yine yabancılara konut veya tatil köyü yapılıp satılmasına ilişkin proje ilerliyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan proje uygulanacak arazilerin TOKİ'ye devrine ilişkin kararı onayladı.

    Maliye Bakanı Unakıtan'ın arazi devrine ilişkin kararı onaylamasıyla birlikte projeye start veriliyor. İlk uygulama Antalya-Finike ve Didim, Aydın-Kuşadası, Muğla-Bodrum, İzmir Konak-Mersinli ve Çeşme'de yapılacak.. projeden 20 milyar dolar gelir bekleniyor.
     
    Hazine'den herhangi bir bedel ödenmeden alınan araziler üzerine konut, villa veya tatil köyü yapılacak. "İspanya modeli" olarak adlandırılan projede konutların satış gelirini TOKİ ve Maliye Bakanlığı yarı yarıya paylaşacak. Satışlar mülk ya da devremülk şeklinde olacak, kiralama yapılmayacak.
     
    Yapılacak tesislerde tenis kortları, golf sahaları, sağlık tesisleri ve alışveriş makanları olacak. özel sektör eliyle işletilecek yerlerde 5 yıldızlı otelcilik hizmeti sunulacak..
     
    Projeler Anayasa Mahkemesi'nin yabancılara mülk satışına ilişkin düzeltme kararına istinaden yeni kanun çıktıktan sonra başlatılacak, işin takibinden TOKİ sorumlu olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow