hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençler için Eskişehir'e teknoloji ve etki merkezi

    Gençler için Eskişehire teknoloji ve etki merkezi
    expand

    Sabancı Topluluğu’nun gençlerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak ve mesleki gelişimlere katkıda bulunmak amacıyla başlattığı ‘gençlik seferberliği’ Türkiye’ye yayılmaya devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Cumhuriyet Bayramı’nı inadına kutlayacağız” dedi. Sabancı Topluluğu şirketlerinden Çimsa’nın Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kampüsünde kurduğu teknoloji ve etki merkezinin açılışında konuşan Cenk Alper, “TUSAŞ’a yapılan saldırıdan dolayı üzgünüm, kızgınım ama umutluyum. Saldırı teknolojiye yapıldı. En zor günler, en hızlı kenetlendiğimiz günler. Daha da hırslanıp çalışacağız. Kalbimiz ata ata Cumhuriyet Bayramını inadına kutlayacağız” dedi.

    Kurulan merkezde seramik ve kompozit malzeme geliştirme fikri olan gençlerle Sabancı gönüllülerinin buluşacağını anlatan Alper, yurtiçindeki merkezlerin sayısını 35’e ulaştırırken yurtdışında da Almanya ve ABD’de birer merkez açacaklarını bildirdi. Üniversitelerin bünyelerinde kurdukları teknoloji ve etki merkezleriyle beyin göçünü beyin gücüne çevirmeyi amaçladıklarını kaydeden Alper, şunları söyledi: “Sadece geçen yıl 17-30 yaş aralığında 430 bin kişi ülkeden ayrılıp yurtdışında yaşamayı seçti. Bunlar yeni mezun, bilgileri en taze kişilerdi. Şirketlerimizden de gidiyorlar. Önceden iş ilanlarımıza başvuruların en az yarısı yurtdışındaki üniversitelerden mezunlardan olurdu. Ancak şimdi o kesimden hiç başvuru almıyoruz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    100 milyar dolarlık pazar

    Dünyada ileri malzeme pazarının büyüklüğünün 5 yıl içerisinde yaklaşık 100 milyar dolara ulaşacağını belirten Cenk Alper, “Ülke olarak bu pazardan alacağımız pay, aslında bizim gelecekteki rekabet gücümüzün de bir göstergesi olacak” dedi.

    ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan da, “Öğrencilere sadece teknik bilgi ve beceriler kazandırmıyoruz, aynı zamanda da eleştirel düşünme becerisine sahip, kültürel ve sosyal açıdan donanımlı mezunlar yetiştiriyoruz” diye konuştu. Çimsa CEO’su Umut Zenar ise, öğrencilere hitaben, “Gençler bizi sömürün! Fikirlerinizle gelin, birlikte proje yapalım. Yapı malzemeleri sektörüne yönelik olarak lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilere sağlayacağımız 6 haftalık eğitim programları ile onlara sektör dinamiklerini çok daha yakından tanıtacağız” dedi.

    3D yazıcıyla inşa edildi

    140 metrekare büyüklüğe sahip Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, Türkiye’de kendi alanında 3D teknolojisi ile üretilen ilk teknoloji merkezi olarak kayıtlara geçti. Beton dökümü ve bina duvarlarının inşası bu teknoloji sayesinde sadece 48 saat sürdü. Söz konusu 3D yazıcıya uygun beton harcı da Çimsa’nın beyaz çimento ürün gamı üzerinden yaklaşık 6 ay süren çalışmalar neticesinde geliştirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow