Gazprom'un kesinti planı Avrupa gaz fiyatını tırmandırdı

Avrupa gaz fiyatları, Moskova'nın yeni bir kesinti hamlesinin ardından hızlı yükselişe geçti. Cumartesi günü Gazprom’un Kuzey Akım 1 boru hattını 3 gün süreyle kapatma kararı, arzın uzun süreli durması korkularını artırdı. Avrupa’da doğal gaz fiyatı yüzde 15 arttı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Kuzey Akım 1 boru hattından gaz akışı 31 Ağustos'ta üç günlük bir bakım için duracak. Gazprom’un kararı duyurması, akışın planlandığı gibi hizmete geri dönmeyeceği endişelerini bir kez daha artırdı. Gelişme ile Avrupa’da gaz fiyatları hızla yükseldi.
Avrupa gaz fiyatının referans piyasası olan Hollanda ön-ay sözleşmesi, megawatt saat başına son yüzde 15’lik artışla 281,86 euro’ya yükseldi.
Almanya, Moskova'nın arzı daha da azaltabileceği konusunda uyardı ve enerji tasarrufu çağrısını yineledi. Hafta sonu boyunca Almanya’dan yetkililer, Rusya'nın gaz arzını kesebileceğine yönelik endişeleri dile getirdiler. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, "Önümüzde çok kritik bir kış var. Putin'in gazı daha da azaltmasını beklemeliyiz" dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump’ın Gümrük Tarifeleri Küresel Ticaret Savaşını Ateşledi: Piyasalar Sarsıldı
EMEKLİ PROMOSYONU 2025 | Emekli promosyonuna Nisan ayarı! Hangi banka ne kadar ödeme yapıyor?
Altın fiyatları sert çakıldı! Haftalık kazançta büyük düşüş...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye yeni kazanç! Çifte artış yolda...
Otomobil piyasasında son durum: Kredi faizleri düşecek mi? Uzman isimden dikkat çeken tarih