hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung'un faaliyet kar beklentisi açıklandı

    Samsungun faaliyet kar beklentisi açıklandı
    expand

    Grevlerin etkisi altında kalan Samsung Electronics'in karının, yapay zeka teknolojisine olan talep nedeniyle bellek yongası fiyatlarındaki toparlanmanın etkisiyle ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre 13 kat artması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    27 analistin LSEG SmartEstimate tahminlerine göre, Samsung'un faaliyet karının 30 Haziran'da sona eren çeyrekte 8,8 trilyon won'a (6,3 milyar dolar) çıkacağı öngörülüyor. Bu miktar, Samsung'un 2022'nin üçüncü çeyreğinden bu yana elde ettiği en yüksek kar olacak. Şirket, geçen yılın ikinci çeyreğinde 670 milyar won (485 milyon dolar) faaliyet karı elde etmişti.

    Veri sağlayıcısı TrendForce'a göre, ikinci çeyrekte bellek yongası fiyatları, DRAM yongaları için bir önceki çeyreğe göre yaklaşık yüzde 13 ila yüzde 18 ve NAND Flash yongaları için yüzde 15 ila yüzde 20 oranında arttı.

    10 analistin tahminlerine göre, Samsung'un yonga bölümünün tahmini ikinci çeyrek işletme karı 4,6 trilyon won (3,3 milyar dolar) olarak belirlendi. Geçen yılın aynı döneminde bu bölüm 4,36 trilyon won (3,15 milyar dolar) zarar açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow