hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FLAŞ GELİŞME | Benzine indirim gelecek mi? Güncel benzin fiyatları kaç para? (3 Ağustos 2024 akaryakıt fiyatları)

    FLAŞ GELİŞME | Benzine indirim gelecek mi Güncel benzin fiyatları kaç para (3 Ağustos 2024 akaryakıt fiyatları)
    expand

    Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkiliyor ve indirim ya da zam haberleriyle akaryakıt fiyatları sık sık değişiklik gösteriyor. Peki, bugün için akaryakıt litre fiyatlarında herhangi bir indirim ya da zam var mı? 3 Ağustos 2024 itibarıyla benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar oldu? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin ve motorin litre fiyatları ne kadar, dizel yakıt fiyatları nasıl değişti?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişiklikler nedeniyle vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarını yakından izlemeye devam ediyor.

    BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM BEKLENTİSİ

    6 Ağustos 2024 Salı gününden itibaren benzin fiyatlarında 1 lira 73 kuruşluk bir indirim bekleniyor. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

    GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

    Mevcut akaryakıt fiyatlarına bakıldığında, İstanbul'da motorinin litre fiyatı 45,20 lira, benzinin litre fiyatı ise ortalama 43,64 lira seviyesinde bulunuyor.

    AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

    Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı üzerine ÖTV ve EPDK payı ekleniyor ve KDV hariç Rafineri satış fiyatı oluşturuluyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru üzerinden hesaplanıyor. Bu hesaplamada, belli bir fiyat değişim farkı dikkate alınarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow