hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fitch, Ülker'in kredi notunu güncelledi

    Fitch, Ülkerin kredi notunu güncelledi
    expand

    Fitch Ratings, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.'nin (Ülker) uzun vadeli kredi notunu 'B+'dan 'BB-'ye yükseltti ve görünümü pozitif olarak belirledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fitch ayrıca, Ülker'in beş yıl vadeli 550 milyon ABD Doları tutarındaki kıdemli teminatsız tahvillerinin notunu 'B+'dan 'BB-'ye yükseltti ve beklenen notunu 'BB-(EXP)' olarak belirledi.

    Fitch'in değerlendirmesinde şunlar kaydedildi:

    "Ülker'in kredi notu, grubun FAVÖK'ünün %60'ından fazlasını ürettiği Türkiye'nin 'B+' Ülke Tavanı'nın bir kademe üzerinde kısıtlı kalmaya devam etmektedir. Bağımsız Kredi Profili (SCP), 2021'den bu yana önemli ölçüde kaldıraç azaltma, iyileştirilmiş kârlılık ve 2023'te 400 milyon ABD dolarının üzerinde FAVÖK ile artan ölçek göz önüne alındığında daha yüksek bir IDR'ye karşılık gelmektedir. Not, Ülker'in Türkiye şekerleme pazarındaki güçlü konumu sayesinde maliyet artışlarını yansıtabilmesi, sağlıklı kârlılığı ve pozitif serbest nakit akışı (FCF) yaratımını desteklemesi ile desteklenmektedir."

    Pozitif görünüm, Türkiye'nin kredi notunun aynı seviyede kalmasından kaynaklanmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca, Ülker'in 2023'teki önemli vadelerin refinansmanı ve 2025'te vadesi dolacak 600 milyon ABD Doları tutarındaki Eurobond'un duyurulan avans refinansmanı sonrasında iyileşen kredi profilini ve azalan likidite risklerini yansıtmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow