hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Financial Times: Hindistan'ın büyümesi önümüzdeki on yılda ikiye katlanacak

    Financial Times: Hindistanın büyümesi önümüzdeki on yılda ikiye katlanacak
    expand

    Bu sene büyüme açısından Çin'den daha iyi performans göstermesi beklenen Hindistan için gelecek 10 yılda gelişim hızını 2'ye katlayacağı öngörüsü paylaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morgan Stanley'in Asya baş ekonomisti Chetan Ahya, Financial Times'a yazdığı bir köşe yazısında, Hindistan'ın 2027 yılına kadar gayri safi yurt içi hasılasını (GSYİH) önümüzdeki 10 yıl içinde mevcut 3,4 trilyon dolardan 8,5 trilyon dolara iki katından fazla artarak dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olacağını yazdı.

    Chetan Ahya, Hindistan'ın piyasa değerinin 2032 yılına kadar 11 trilyon dolara yükselmesinin ve dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi statüsünün korunmasının öngörüldüğünü belirtti.

    Analiste göre, Hindistan her yıl GSYİH'sine 400 milyar dolardan fazla ekleyecek ve bu, yalnızca ABD ve Çin'i geride bırakacak bir ölçek. Ahya, bugün Hindistan ekonomisinin “Çin'in 2007'de olduğu yerde - 15 yıllık bir boşluk” olduğunu kaydetti.

    Ekonomist, Hindistan'ın çalışma çağındaki nüfusunun artmaya devam ettiğini vurguladı, bu da daha uzun bir büyüme pistine sahip olacağını gösteriyor. Ülkenin medyan yaşı bugün Çin'den 11 yaş daha genç.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow