hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed faiz indirimine gidecek mi? Adriana Kugler'den dikkat çeken faiz çıkışı...

    Fed faiz indirimine gidecek mi Adriana Kuglerden dikkat çeken faiz çıkışı...
    expand

    Fed Yönetim Kurulu üyesi Adriana Kugler, eylül ayında faiz oranlarının yarım puan indirilmesini güçlü bir şekilde desteklediğini ve enflasyonun düşmeye devam etmesi durumunda daha fazla faiz indirimi taraftarı olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kugler, "Enflasyondaki ilerleme beklediğim şekilde devam ederse, zaman içinde daha nötr bir politika duruşuna ilerlemek için federal fon oranında ek indirimleri destekleyeceğim" ifadesini kullandı. Ancak, herhangi bir faiz indirimi kararının ekonomik verilerin çeşitli ve çoklu kaynaklarına bağlı olacağını da vurguladı.

    İstihdam piyasasında aşağı yönlü risklerin artması durumunda, "Politikayı daha hızlı bir şekilde nötr bir duruşa çekmek uygun olabilir" diyen Kugler, eğer gelen veriler enflasyonun Fed’in yüzde 2'lik hedefine doğru sürdürülebilir bir şekilde ilerlediğine dair yeterli güven sağlamazsa, Fed'in faiz indirimlerinin hızını yavaşlatması gerekebileceğini de ekledi.

    "DENGELİ BİR YAKLAŞIMI DESTEKLİYORUM"

    Kugler, odak noktasının enflasyonu yüzde 2 seviyesine çekmek olması gerektiğine inandığını, ancak istihdam piyasasına da odaklanılmasını desteklediğini ifade etti.

    Kugler "İşgücü piyasası dirençli olmaya devam ediyor ancak istihdam artışı ve ekonomik genişlemede istenmeyen bir yavaşlamadan kaçınırken enflasyon konusunda ilerleme kaydetmeye devam edebilmemiz için FOMC'nin ikili görevine dengeli bir yaklaşımı destekliyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca, ABD'nin ekonomik görünümü üzerindeki etkiler için Ortadoğu'daki jeopolitik gelişmelerin ve Helene Kasırgası'nın ekonomik etkilerinin yakından takip edildiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow