hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylül ayı enflasyon beklentisi ne kadar, yüzde kaç? Eylül 2024 enflasyon beklentisi!

    Eylül ayı enflasyon beklentisi ne kadar, yüzde kaç Eylül 2024 enflasyon beklentisi
    expand
    KAYNAKAA - Cnnturk.com

    AA Finans’ın eylül ayı enflasyon beklentisi anketine ilişkin sonuçlar yayınlandı. Aylık enflasyon için ankete katılan kişilerin beklentilerinin ortalaması belli oldu. Peki, Eylül 2024 enflasyon beklentisi ne kadar, yüzde kaç? TÜİK eylül ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA Finans'ın eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,09 oldu. Ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri yüzde 1,50 ile yüzde 2,50 aralığında yer aldı.

    Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 51,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 48,11'e ineceği öngörülüyor. Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi ağustosta yüzde 43,23 oldu.

    Tüketici Fiyat Endeksi, ağustosta yüzde 2,47 artış kaydetmişti. 2024 yılı aylar itibarıyla ekonomistlerin enflasyon beklentileri ve gerçekleşmeler şöyle:

    Eylül ayı enflasyon beklentisi ne kadar, yüzde kaç Eylül 2024 enflasyon beklentisi

     
    EYLÜL 2024 ENFLASYON ORANI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kira zammından, ocak ayında gerçekleşecek maaş zamlarına kadar birçok farklı kaleme etki edecek olan Eylül 2024 enflasyon rakamlarının 3 Ekim 2024 Perşembe günü TÜİK tarafından duyurulması bekleniyor. Tüketici ve üretici enflasyonu saat 10.00 itibariyle açıklanmış olacak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow