hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro Bölgesi'nin inşaat üretimi verileri açıklandı

    Euro Bölgesinin inşaat üretimi verileri açıklandı
    expand

    Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin Mayıs ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Verilere göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mayıs ayında önceki aya kıyasla yüzde 0,9, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2,4 azaldı. AB genelinde ise inşaat üretimi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1, 2023'ün aynı dönemine göre ise yüzde 2,5 düşüş gösterdi.

    ÜLKELERE GÖRE İNŞAAT ÜRETİMİNDE DEĞİŞİKLİKLER

    Mayıs ayında AB ülkeleri arasında inşaat üretiminde en fazla düşüş yaşayan ülkeler yüzde 5,1 ile Çekya, yüzde 4,1 ile Romanya ve yüzde 3,8 ile Macaristan oldu. Aynı dönemde en fazla artış ise yüzde 1,9 ile Finlandiya, yüzde 1,1 ile Bulgaristan ve yüzde 0,3 ile Belçika ve İspanya'da görüldü.

    YILLIK BAZDA İNŞAAT ÜRETİMİ

    Yıllık bazda değerlendirildiğinde, inşaat üretimi İsveç'te yüzde 7,5, Slovenya'da yüzde 7,4 ve Almanya'da yüzde 7 oranında geriledi. Öte yandan, Macaristan'da yüzde 7,3, Bulgaristan'da yüzde 4,4 ve Danimarka'da yüzde 1,1 oranında artış kaydedildi.

    Bu veriler, Avrupa'daki inşaat sektörünün mevcut durumu ve yıllık değişimlerini yansıtarak, sektörün ekonomik sağlığını ve gelecekteki eğilimlerini anlamak için önemli bir gösterge oluşturuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow