Euro Bölgesi'nin inşaat üretimi verileri açıklandı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin Mayıs ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı.
Verilere göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mayıs ayında önceki aya kıyasla yüzde 0,9, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2,4 azaldı. AB genelinde ise inşaat üretimi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1, 2023'ün aynı dönemine göre ise yüzde 2,5 düşüş gösterdi.
ÜLKELERE GÖRE İNŞAAT ÜRETİMİNDE DEĞİŞİKLİKLER
Mayıs ayında AB ülkeleri arasında inşaat üretiminde en fazla düşüş yaşayan ülkeler yüzde 5,1 ile Çekya, yüzde 4,1 ile Romanya ve yüzde 3,8 ile Macaristan oldu. Aynı dönemde en fazla artış ise yüzde 1,9 ile Finlandiya, yüzde 1,1 ile Bulgaristan ve yüzde 0,3 ile Belçika ve İspanya'da görüldü.
YILLIK BAZDA İNŞAAT ÜRETİMİ
Yıllık bazda değerlendirildiğinde, inşaat üretimi İsveç'te yüzde 7,5, Slovenya'da yüzde 7,4 ve Almanya'da yüzde 7 oranında geriledi. Öte yandan, Macaristan'da yüzde 7,3, Bulgaristan'da yüzde 4,4 ve Danimarka'da yüzde 1,1 oranında artış kaydedildi.
Bu veriler, Avrupa'daki inşaat sektörünün mevcut durumu ve yıllık değişimlerini yansıtarak, sektörün ekonomik sağlığını ve gelecekteki eğilimlerini anlamak için önemli bir gösterge oluşturuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul'da konut fiyatları ilçe ilçe belli oldu! 5 milyon TL altı evler nerede?
Kripto dünyasında tarihin en büyük saldırısı! 5 milyar dolarlık vurgun...
Nisan enflasyon beklentisi ne kadar? Nisan enflasyon beklenti anketi yayımlandı!
Volkswagen'den 50 bin araçlık geri çağırma! Audi ve Porsche yazılım hatalarıyla gündemde
Trump’ın gümrük tarifeleri ekonomileri sarstı! Dolar güvenli liman olmaktan çıktı mı?