hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro Bölgesi ekonomisi 2. çeyrekte ne kadar büyüdü?

    Euro Bölgesi ekonomisi 2. çeyrekte ne kadar büyüdü
    expand

    Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'ne ilişkin 2024 yılının ikinci çeyreğine ait Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) ve istihdam öncü verilerini yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklanan verilere göre, 20 üyeden oluşan Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış GSYH, 2024'ün ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 artış gösterdi. Ayrıca, Euro Bölgesi'nde GSYH, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 oranında yükseldi. Piyasa beklentileri de GSYH'nin çeyreklik bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 0,6 artması yönündeydi, bu da açıklanan verilerin beklentilere paralel olduğunu ortaya koyuyor.

    AB genelinde mevsimsellikten arındırılmış GSYH, yılın ikinci çeyreğinde çeyreklik bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 0,8 oranında artış kaydetti.

    Ülke bazında değerlendirildiğinde, GSYH ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre Almanya'da yüzde 0,1 düşerken, Fransa'da yüzde 0,3, İtalya'da yüzde 0,2 ve İspanya'da yüzde 0,8 oranında arttı. Geçen yılın aynı dönemine göre ise Almanya'da GSYH yüzde 0,1 geriledi, Fransa'da yüzde 1,1, İtalya'da yüzde 0,9 ve İspanya'da yüzde 2,9 oranında artış gösterdi.

    İstihdam verilerine bakıldığında, Euro Bölgesi'nde istihdam 2024'ün ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,2, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla ise yüzde 0,8 artış gösterdi. AB genelinde ise istihdam, ikinci çeyrekte önceki çeyreğe göre yüzde 0,2, geçen yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 0,7 oranında yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow