hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eti Maden, yeni ürünü Etidot-67’yi tanıttı

    Eti Maden, yeni ürünü Etidot-67’yi tanıttı
    expand

    Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Eti Maden İşletme Müdürlüğü düzenlediği eğitim programı ile çiftçilere Etidot-67 gübresini tanıttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Eti Maden Bandırma İşletme Müdürü Özgür Saç Etibank’ın 1967 yılında 20 bin ton Boraks ve 6 bin ton Borik Asit üretim kapasitesiyle başlayan yolculuğunun bugün Kütahya, Eskişehir ve Balıkesir’de kurulu dört işletmede toplam 2,5 milyon ton kapasiteye ulaşmış olarak devam ettiğini söyledi.

    Bor’un sanayinin hemen her alanında kalite, nitelik ve verimlilik arttırıcı bir girdi olarak kullanıldığını söyleyen Saç, Bandırma işletmesinde Etidot-67, Amorf ve Camsı Boroksit, Susuz Boraks ve Öğütülmüş Kolemanit fabrikalarının devreye alındığını ve önümüzdeki günlerde de Çinko Borat Fabrikası’nın devreye alınacağını belirtti. Borun üretimi kadar, tanıtımının da önemli olduğunu vurgulayan Saç, Eti Maden ile Bayilik Sözleşmesi imzalayan Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu konudaki önemine değindi.

    Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri adına yapılan tanıtım sunumlarından sonra, "Borun Bitkiler Üzerine Etkileri" hakkında konusunda uzman olan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Güneş ile Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gezgin, detaylı bilgilendirme sunumlarını yaptılar. Sunumların ardından eğitim programına katılan çiftçilere Etidot-67 Üretim Tesisleri gezdirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow