hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski Fed yetkilisinden faiz beklentisi açıklaması

    Eski Fed yetkilisinden faiz beklentisi açıklaması
    expand

    Eski St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'nin para politikasındaki gevşemenin hızının yavaş olmasını beklediğini, ancak son enflasyon verilerinin Eylül ayında faiz indirimi için umut verici olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bullard, reel ekonomide herhangi bir aciliyet olmadığını, bu nedenle kesintilerin hızının yavaş olacağını ifade etti. Bununla birlikte, son enflasyon raporunun Eylül ayını tekrar gündeme getirdiğini ekledi.

    Bullard, Fed yetkililerinin tahminlerinin 2024'te yalnızca bir faiz indirimi öngördüğünü, ancak piyasanın bu yıl Kasım ve Aralık aylarında iki çeyrek puanlık faiz indirimi fiyatladığını söyledi. Enflasyonun merkez bankasının hedefine doğru ilerlemesi ve ekonominin dirençli kalması nedeniyle, Bullard yakın zamanda görüşünü Nisan ayında öngördüğü üç faiz indiriminden ikiye çevirdi.

    Purdue Üniversitesi'nin İşletme Fakültesi Dekanı olan Bullard, bu yılın sonlarında bir artış ihtimalini dışlasa da, ABD büyüme görünümünün güçlü kaldığını belirtti. Şahin bir politika izlemek isteyen Fed'in oranları mevcut seviyelerde tutabileceğini ve gevşemeyi erteleyebileceğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow