hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli refah payı alacak mı, seyyanen zam olacak mı? EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI 2024!

    Emekli refah payı alacak mı, seyyanen zam olacak mı EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milyonlarca emekli Haziran 2024 enflasyon rakamları sonrasında temmuz ayında alacağı zammı öğrenecek. En düşük emekli maaşı da temmuz ayında gerçekleşecek zamla birlikte yeniden netleşecek. Peki, enflasyon farkına ek olarak emekliye refah payı ya da seyyanen zam yapılacak mı? 2024 emekli temmuz zammı ne zaman belli olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından hem memurun hem de emeklinin enflasyon farkı ortaya çıkacak. Maaş zamlarının netleşecek olmasının ardından gözler olası refah payı için yapılacak açıklamalara çevrilecek. Temmuz zammı için geri sayım sürerken son dakika açıklaması Bakan Işıkhan’dan geldi. Işıkhan hem asgari ücrete ara zam hem de emekliye refah payı artışı ile ilgili açıklamalar yaptı.

    EMEKLİ REFAH PAYI ALACAK MI?

    Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." diye konuştu.

    5 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için açıklanan enflasyon verisiyle birlikte 5 aylık enflasyon farkı 22,72 olarak açıklandı. Bu kapsamda haziran ayı enflasyonuyla birlikte ortalama 6 aylık enflasyonun yüzde 25 seviyelerinde yer alması bekleniyor. Bu da en düşük emekli maaşının yüzde 25’lik zamla birlikte 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseleceği anlamına geliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow