hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli zammında rakam belli oldu! En düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu?

    Emekli zammında rakam belli oldu En düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    SSK, Bağ-Kur, memur emekli zammı geçtiğimiz gün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından netleşmişti. Yüzde 24,73 SSK ve Bağ-Kur emeklisine, yüzde 19,31 ise Emekli Sandığı emeklilerine verilmişti. Ancak en düşük emekli maaşı SSK ve Bağ-Kur’da 10 bin TL olarak kalmıştı. Milyonlar 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyordu. Emekliye ek zam düzenlemesinde kritik rakam açıklandı. Peki, en düşük emekli maaşı kaç TL oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili çalışmalar yakından takip ediliyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının bu akşam belli olacağını söyledi. Güler "Bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na bunun vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz" demişti. En düşük emekli aylığına yönelik düzenleme AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından Meclis Başkanlığı'na bugün saat 12:00'de sunuldu.

    EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

    En düşük emekli maaşlarına yönelik zam çalışmasında sona gelindi. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Güler zam düzenlemesi sonrasında en düşük emekli maaşının 12.500 TL olacağını duyurdu. Nihai kararın verilmesinin ardından zam oranı ve kapsamı netleşecek. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow