hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli bayram ikramiyesine zam mı gelecek?

    Emekli bayram ikramiyesine zam mı gelecek
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Her yıl iki kere bayramdan önceki günlerde verilmesi öngörülen emekli ikramiyesinden SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri yararlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldığını açıkladı. Böylece emekli ikramiyeleri 3 bin liraya yükseldi. İki dini bayramda emekliye toplamda 6 bin lira ödeme yapılacak. Kurban Bayramı öncesinde ise gözler emekli ikramiyesine zam gelecek iddiasına çevrildi. İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz ayındaki emekli zammı öncesinde 16 milyon emeklinin dikkati, Kurban Bayramı öncesinde ödenecek olan bayram ikramiyesine çevrildi. Bu yıl 3'er bin liradan toplamda 6 bin TL'ye yükseltilen emekli bayram ikramiyesi için yeni detay gündemde.

    EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM MI GELECEK?

    Bu yıl Kurban Bayramı 15-19 Haziran arasındaki tarihlerde idrak edilecek. Bu durumda emekliler için ikramiye ödemesi de 10-14 Haziran haftasında yapılacak. Gündemde yer alan iddiaya göre bayram ikramiyelerinin enflasyon karşısında ezilmemesi için yeniden artırılması konusunda rapor sunulduğu. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow