hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomistler Merkez Bankası’nın faiz kararını nasıl değerlendirdi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tuttu. Peki bu karar ne anlama geliyor? Ekonomistler CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası bir kez daha faizi sabit bıraktı. O kararı ekonomistler CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Ekonomistler Merkez Bankası’nın faiz kararını nasıl değerlendirdi

    Ekonomist Muhammet Bayram kararı şu sözlerle değerlendirdi: “Merkez Bankası enflasyondaki düşme eğilimi olmakla birlikte gıda fiyatlarında yurt içi talebin yavaşlamamasına dem vuruyor. Hem kredi kartı artışı hem de bayram tatilinde ciddi harcama yapıldı. Eğer bir jeopolitik risk olmazsa Türkiye içi dinamikten kaynaklı sorun olmazsa enflasyonun ana eğilimi düşme eğiliminde. Dezenflasyonist sürece girdik. Sene sonu itibari ile ortam müsait olursa ilk faiz indirimi yapılabilir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomistler Merkez Bankası’nın faiz kararını nasıl değerlendirdi

    Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi’nin konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde: “Mayıs enflasyonu yüksek gelmişti. Hedefler var 38'lik yıl sonu hedefi peki ulaşabilecek mi? Temel öncelik bu yıl için enflasyonla mücadele. Merkez Bankası da tam olarak buna vurgu yapıyor. Metinde güçlü TL vurgusu devam ediyor, politika faizinin yüksek olmasını sebepleri içerideki talebi soğutmak, makasın pozitife dönüşmesi, daha fazla yabancı sermaye gelmesi ve bunun kur ile desteklenmesi gerek.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow