hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomi Koordinasyon Kurulu: "Enflasyon hızla gerileyecek"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir kez daha toplandı. Toplantı sonrası açıklamada "Haziran ayı ile birlikte dezenflasyon süreci başlayacak ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyecek" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyonunu seyri ne olacak? O sorunun yanıtı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında verildi. Yapılan açıklamada "Haziran ayı ile birlikte dezenflasyon süreci başlayacak ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyecektir." denildi. Ve piyasadaki enflasyon beklentilerinin de bunu teyit eder nitelikte olduğu vurgulandı.

    Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Enflasyon hızla gerileyecek

    Toplantıda öne çıkan başlıklardan biri istihdam teşvikleri oldu. "Buna yönelik etki analizi çalışması kurul üyeleriyle paylaşılmıştır. Önümüzdeki dönemde teşviklerin gözden geçirilerek sistemin etkinliğinin artırılmasına yönelik atılması gereken adımlar ele alınmıştır." denildi.

    Ayrıca ihracat potansiyelini artıracak ve cari işlemler dengesinde sürdürülebilir iyileşmeyi sağlayacak yatırımlara yönelik olarak yeniden yapılandırılan yatırım taahhütlü avans kredilerinde durum değerlendirmesi de yapıldı. Sürecin hızlandırılacağı açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Enflasyon hızla gerileyecek

    Ve Merkez Bankası öncülüğünde yürütülen “Dijital Türk Lirası Projesi” ile bankalara verilmesi öngörülen “toplumsal yatırım notu” çalışmaları. Bu çalışmada da gelinen son durumun gözden geçirildiği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow