hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB Başkanı Lagarde'dan dikkat çeken faiz indirimi açıklaması

    ECB Başkanı Lagardedan dikkat çeken faiz indirimi açıklaması
    expand

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Lagarde, faiz indirimi konusunda herhangi bir belirli yol haritasına bağlı olmadıklarını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lagarde'ın Açıklamalarından Öne Çıkanlar:

    İşgücü piyasasının dirençli kalmaya devam ettiğini ifade eden Lagarde, istihdam artışının yılın ikinci çeyreğinde sadece yüzde 0,2'ye yavaşladığını ve önümüzdeki çeyreklerde daha da yavaşlama beklediklerini söyledi.

    Enerji fiyatlarındaki keskin düşüşlerin etkisiyle enflasyonun bu yılın dördüncü çeyreğinde geçici olarak yükselebileceğini belirten Lagarde, ancak enflasyonun zamanında hedefe döneceğine dair güvenlerinin arttığını vurguladı. Ekim ayında yapılacak olan bir sonraki para politikası toplantısında bu gelişmelerin dikkate alınacağını ekledi.

    ENFLASYON TAHMİNLERİ

    ECB personelinin tahminlerine göre, enflasyonun 2024 yılında ortalama yüzde 2,5, 2025 yılında yüzde 2,2 ve 2026 yılında yüzde 1,9 seviyesinde olacağı öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'VERİLERE BAĞLI YAKLAŞIM İZLEYECEĞİZ'

    Enflasyonla mücadelede önemli bir yol katettiklerini belirten Lagarde, enflasyonun yüzde 2’lik orta vadeli hedefe dönmesini sağlama konusunda kararlı olduklarını yineledi. ECB’nin enflasyon görünümüne ve para politikasının etkilerine bağlı olarak uygun kısıtlama seviyesini ve süresini belirleyeceğini söyledi. Lagarde, politika faizlerinin, hedeflerine ulaşmak için gerekli olduğu sürece yeterince kısıtlayıcı kalacağını ve belirli bir faiz oranı patikasına önceden taahhütte bulunmadıklarını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow