hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en büyük ikinci yatırım şirketinden Türkiye açıklaması

    Dünyanın en büyük ikinci yatırım şirketinden Türkiye açıklaması
    expand

    Aktif gelişmekte olan piyasalar stratejisinden sorumlu portföy yöneticisi Nick Eisinger, Türk varlıklarını uzun vadede takip etmeye devam ettiklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eisinger, "Uzun vadeli yerel para cinsinden pozisyonları izliyoruz. Şu an TL pozisyonlarını tamamlayabilecek yerel tahvillerde iyi bir performans dönemi görüyoruz. Enflasyon zirveye ulaştı ve düşmeye başlamalı. Bu da özellikle 5 yıllık vadeli TL cinsi tahvil eğrisini olumlu etkileyecek," dedi.

    Vanguard, bu yıl Ocak ayında TL cinsinden devlet tahvilleriyle yeniden ilgilenmeye karar verdiklerini açıklamıştı. Deutsche Bank ekonomistlerinin "Türkiye sabit getirisi: şimdi ya da asla" başlıklı araştırma notunda, Türkiye'nin Mart ayındaki faiz artışından bu yana Türk lirasının "en iyi performans gösteren küresel para birimi" olduğu ifade edilmişti. Notta, "Şu ana kadar kısa vadeli tahviller güçlü bir ralli yaptı. Bunun sadece bir başlangıç olduğuna ve yerel tahvillerin halen son derece cazip giriş seviyeleri sunduğuna inanıyoruz," denilmişti.

    Geçen hafta İsviçreli varlık yönetim şirketi Pictet Asset Management de Türk tahvillerine ve liraya yönelik yatırımcı desteğinin artmasıyla uzun vadeli lira tahvilleri almaya başladığını duyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow