hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğu Karadeniz'den 11 ülkeye bal ihracı

    Doğu Karadenizden 11 ülkeye bal ihracı
    expand

    Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden bu yılın ilk 8 ayında 336 ton bal ihraç edildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalyoncu, bu ihracattan 1 milyon 415 bin 656 dolar gelir elde edildiğini belirtti. En büyük ihracat pazarının ABD olduğunu ifade eden Kalyoncu, bu ülkeye 665 bin 390 dolarlık bal satışı yapıldığını söyledi. ABD'yi 376 bin 367 dolarla Almanya ve 154 bin 53 dolarla Suudi Arabistan takip etti.

    Kalyoncu, ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Katar, Umman, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Krallık ve Belçika gibi ülkelere de bal ihracatı yapıldığını vurguladı. Balın bölgenin önemli ihraç ürünlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kalyoncu, yağmurlu geçen sezon nedeniyle bu yıl rekoltenin düşük kaldığını belirtti.

    Bal ihracatını artırmaya yönelik çalışmaların önemine değinen Kalyoncu, firmaların markalı ürünlere yönelmesi ve tüketiciye uygun ambalajlama yapmalarının ihracata olumlu katkı sağladığını ifade etti. İhracatın artırılması için bu yöndeki çalışmaların yoğunlaştırılmasının büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow