Doğal gaz santralleri elektrik üretiminde birinci sırada

Günlük bazda dün 1 milyon 53 bin 127 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 1 milyon 58 bin 506 megavatsaat olarak kayıtlara geçti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, dün en yüksek elektrik tüketimi saat 15.00'te 50 bin 639 megavatsaat, en düşük tüketim ise saat 07.00'de 34 bin 817 megavatsaat olarak kaydedildi.
Elektrik üretiminde ilk sırada yüzde 25 ile doğal gaz santralleri bulunurken, ikinci sırada yüzde 21,5 ile ithal kömür, üçüncü sırada ise yüzde 14,3 ile barajlı hidroelektrik santralleri yer aldı.
Türkiye, dün 5 bin 158 megavatsaat elektrik ihraç ederken, 10 bin 483 megavatsaat elektrik ithal etti.

Merkez Bankası o tarihi işaret etti! Taşıt, konut, bireysel kredi kullanırken bu detayı atlamayın...
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bankalarda unutulan paralar rekor seviyeyi gördü!
SON DAKİKA HABERİ | Milyonlarca çalışana çifte emeklilik fırsatı! Kimler faydalanabilecek? Ne zaman yürürlüğe girecek?
SON DAKİKA... Yurt dışı alışverişlerine yeni düzenleme! Limitler yükseltildi
Ramazan Fitresi Ne Kadar 2025 ? Fitre ne zaman, kimlere verilir? 2025 Ramazan fitre bedeli (Fıtır Sadakası) ne kadar?
SON DAKİKA HABERİ | Para transferlerinde yeni dönem! Tüm bankalarda geçerli olacak...