hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deutsche Bank'tan TL tahvil tavsiyesi!

    Deutsche Banktan TL tahvil tavsiyesi
    expand

    Christian Wietoska liderliğindeki analistlerin "Ya şimdi, ya hiçbir zaman" başlıklı raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ortodoks para politikasına olan güçlü bağlılığı, kredi notu güncellemeleri, cazip carry fırsatı ve en önemlisi içerideki algının değişmesi nedeniyle Türk tahvillerinde yükseliş beklentisinin makul olduğu ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporda enflasyonun düşmesi beklenirken, stratejistler zayıflayan iç talep, sıkılaşan kredi koşulları ve daha istikrarlı seyreden kurun enflasyondaki yavaşlamayı desteklediğini belirttiler. Bu faktörlerin yapıcı tahminlerin en kritik yönleri olduğu vurgulandı

    Uzmanlar, TL carry trade'deki kalabalık pozisyonlanmanın aksine lira cinsi tahvillerde pozisyonlanmanın hala zayıf olduğunu belirterek, yaz aylarında net tahvil ihracının azalacağı beklentisinin TL tahvillerini destekleyebileceğini belirttiler.

    Şu anki değerlemelerin ucuz olduğunu kaydeden Wietoska, 10 yıllık tahvil getirilerinin bu yıl yaklaşık 400 baz puan düşüş için alanı olduğunu ve bunun yaklaşık %28 düşüş anlamına geldiğini ifade etti. 2 yıllık tahvil getirisinin ise 850 baz puan düşebileceği tahmini paylaşıldı.

    Türk tahvillerinde yükseliş bekleyen tek kurum Deutsche Bank değil. Pictet Varlık Yönetimi de geçen hafta TL'de ağırlıklarını artırdıklarını ve portföylerine 2-5 yıllık tahviller eklediklerini söylemişti. Bu kararlarında, enflasyonun zirve seviyeyi gördüğü beklentisi ve Merkez Bankası'nın şahin sinyalleri etkili olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow