Deutsche Bank'tan TL tahvil tavsiyesi!

Christian Wietoska liderliğindeki analistlerin "Ya şimdi, ya hiçbir zaman" başlıklı raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ortodoks para politikasına olan güçlü bağlılığı, kredi notu güncellemeleri, cazip carry fırsatı ve en önemlisi içerideki algının değişmesi nedeniyle Türk tahvillerinde yükseliş beklentisinin makul olduğu ifade edildi.
Raporda enflasyonun düşmesi beklenirken, stratejistler zayıflayan iç talep, sıkılaşan kredi koşulları ve daha istikrarlı seyreden kurun enflasyondaki yavaşlamayı desteklediğini belirttiler. Bu faktörlerin yapıcı tahminlerin en kritik yönleri olduğu vurgulandı
Uzmanlar, TL carry trade'deki kalabalık pozisyonlanmanın aksine lira cinsi tahvillerde pozisyonlanmanın hala zayıf olduğunu belirterek, yaz aylarında net tahvil ihracının azalacağı beklentisinin TL tahvillerini destekleyebileceğini belirttiler.
Şu anki değerlemelerin ucuz olduğunu kaydeden Wietoska, 10 yıllık tahvil getirilerinin bu yıl yaklaşık 400 baz puan düşüş için alanı olduğunu ve bunun yaklaşık %28 düşüş anlamına geldiğini ifade etti. 2 yıllık tahvil getirisinin ise 850 baz puan düşebileceği tahmini paylaşıldı.
Türk tahvillerinde yükseliş bekleyen tek kurum Deutsche Bank değil. Pictet Varlık Yönetimi de geçen hafta TL'de ağırlıklarını artırdıklarını ve portföylerine 2-5 yıllık tahviller eklediklerini söylemişti. Bu kararlarında, enflasyonun zirve seviyeyi gördüğü beklentisi ve Merkez Bankası'nın şahin sinyalleri etkili olmuştu.
SON DAKİKA
-
00. 09
ABD'li Senatör Menendez’in eşi de suçlu bulundu
-
23. 54
10 ilde siberağ operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı
-
23. 16
İlyas Salman'a Cumhurbaşkanına hakaret suçundan para cezası
-
22. 53
Putin'in adımına Zelenskiy'den olumlu yanıt! Savaş sona erecek mi?
-
22. 42
'Narkokapan-Ankara Operasyonu'nda tutuklu sayısı 620'ye yükseldi
-
22. 33
BBP Lideri Mustafa Destici’den 23 Nisan paylaşımı
EN ÇOK OKUNANLAR
KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ | Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde... Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?
Türkiye’de eleman açığı en çok bu mesleklerde! İŞKUR güncel verileri açıkladı...
TEMU için süre daralıyor! Erişim engeli kapıda...
22 Nisan BİM Aktüel Ürünler: 22-25 Nisan BİM'de Neler İndirimde? Bu Hafta BİM'de Yok Yok!
Bankalarda Faiz Yarışı: Yüzde 50 Seviyesi Görüldü! 1 Milyon TL Aylık Ne Kazandırıyor?