hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deutsche Bank, Türk lirası tavsiyesini yineledi

    Deutsche Bank, Türk lirası tavsiyesini yineledi
    expand

    Deutsche Bank stratejistleri, Ağustos ayında TL'deki zayıflamaya rağmen uzun pozisyon önerilerini yinelemeye devam ediyor. Bankanın yatırımcılara gönderdiği notta, önümüzdeki aylarda Türk lirasında daha az değer kaybı bekledikleri ifade edildi. Deutsche Bank, daha önce Türkiye'yi 2024'ün en iyi yatırım adreslerinden biri olarak göstermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, TL'de uzun pozisyon önerisini sürdürdüğünü belirtti.

    Banka stratejistleri, TL'nin önümüzdeki aylarda nominal olarak değer kaybetmeye devam edebileceğini ancak Ağustos ayındaki kadar güçlü bir değer kaybı beklemediklerini belirtti. Notta, dolar/TL'nin forward seviyesinin yüzde 1-2 altında kalmasının olası olduğu ifade edildi.

    Bankaya göre, politikada beklenmedik bir değişiklik olmadıkça, en büyük risklerden biri daha keskin bir carry girişi veya yurtiçi yerleşiklerin daha fazla döviz biriktirmesine yol açabilecek yüksek enflasyon baskıları olacaktır.

    Daha önce Türkiye'yi 2024'ün en iyi yatırım adreslerinden biri olarak seçen Deutsche Bank, Temmuz ayında TL cinsi tahvillerin yatırımcılar için oldukça cazip bir giriş noktası sunduğunu belirtmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow