hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhuriyet tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi... Haluk Bayraktar böyle duyurdu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turunun ilk ayağında Suudi Arabistan ile Baykar arasında tarihi bir anlaşmaya imza atıldı. Anlaşmayı Haluk Bayraktar sosyal medyadan duyurdu. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e konuşan Bayraktar, "Başka büyük anlaşmalar da imzalanacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma Sanayii şirketi Baykar'la Suudi Savunma Bakanlığı arasında İş Birliği Sözleşmesi imzalandı. 

    Sözleşmeyi Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid Bin Hüseyin El Bayari Twitter'dan duyurdu.

    Haluk Bayraktar "Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Bayraktar Akıncı TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzaladık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

    HALUK BAYRAKTAR TARİHİ ANLAŞMAYI CNN TÜRK'E ANLATTI

    CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e konuşan Haluk Bayraktar, "Biz Baykar olarak 1 yıldan bir fazla süredir Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'yla taarruzi sınıf AKINCI İHA projesiyle ile ilgili projeler yürütüyorduk. Dün de Cumhurbaşkanımız ve Prens arasında anlaşma imzalandı. Ve bu anlaşma Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin savunma, havacılık alanında tek seferde imzalanmış en büyük ihracat sözleşmesi. Dolayısıyla mutluyuz ve ülkemizin savunma, havacılık alanında milli teknoloji hamlesi vizyonuyla gelmiş olduğu noktadan dolayı da gururluyuz aynı zamanda" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi... Haluk Bayraktar böyle duyurdu

    "YAKINDA BAŞKA BÜYÜK ANLAŞMALAR DA İMZALANACAK"

    Bayraktar, "Bu aslında ilk anlaşma. Bizimle birlikte bunun akıllı mühimmatları, faydalı yükleri ve farklı alanlarda bunun gibi büyük anlaşmaların çok yakın bir zaman içerisinde de imzalanması bekleniyor. Yani çok büyük bir potansiyeli içerisinde bulunduran bir ihracat sözleşmesi aynı zamanda. AKINCI malumunuz daha önce 6 ülkeyle ihracat sözleşmesi vardı. Suudi Arabistan 7'nci oldu. Burada teknoloji transferi ve lokal üretim gibi konular da yapmış olduğumuz ihracatla gerçekleşecek. İki ülke adına savunma alanındaki bu anlaşmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow