Çukurova'da pamuk hasadı başladı

Türkiye'nin en erkenci pamuk hasadı Adana'da başladı. Bu yıl 450 bin dönüm arazide ekilen pamukta, 200 bin ton rekolte bekleniyor.
Adana'da 'beyaz altın' olarak nitelendirilen pamukta hasat başladı. Karataş ilçesinde denize yakın alanlarda elle hasadına başlanan pamuk, lifiyle tekstile, çekirdeğiyle yağ ve yem sanayisine, linteriyle kağıt sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlıyor. Bu yıl kent genelinde 450 bin dönüm arazide ekilen pamuktan 200 bin ton rekolte bekleniyor.
FİYATLAR YÜKSELDİ
Öte yandan ABD'de kurak geçen sezon, pamuk rekoltesinin azalmasına neden oldu, Çin'in 2 yıllık pamuk ihtiyacını karşılamak üzere alım yapacağı açıklaması ise piyasayı hareketlendirdi. Koronavirüs pandemisi döneminde ertelenen taleplerin gerçekleşmeye başlamasıyla, uluslararası piyasada pamuk fiyatları yükseldi. Erkenci pamuğun üretildiği Adana'da da bu nedenle ekim alanları yüzde 30 arttı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın alırken kazanmanın 7 yolu! Al-sat makasını düşürün...
FED BU AY VAR MI, YOK MU? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantı tarihleri 2025
SON DAKİKA HABERİ | İslam Memiş yıl sonu altın tahminini açıkladı! Yatırım için doğru dönem mi?
Otomotiv sektörü mart ayında rekor kırdı! Elektrikli araçlara yoğun ilgi
HABER... 3 aylık zam farkı kesinleşti: En düşük emekli aylığı kaç TL olacak? İşte ilk tahmin