hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Citi, UBS, Morgan Stanley ve BofA'dan TCMB için ortak faiz tahmini

    Citi, UBS, Morgan Stanley ve BofAdan TCMB için ortak faiz tahmini
    expand

    Dün açıklanan enflasyon verilerinin ardından, Citi, UBS, Morgan Stanley ve Bank of America (BofA), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına ilişkin beklentilerini paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CİTİ: KASIM AYINA KADAR FAİZLER SABİT KALABİLİR

    Citi, TCMB'nin Kasım ayına kadar faizleri sabit tutmasını bekliyor. Banka, mevcut makroekonomik koşulların ve likidite ortamının karmaşık bir dezenflasyon süreci yarattığını vurguladı. Ayrıca, 2024'ün üçüncü çeyreğinde sıkı mali koşullar ve zayıf ihracatın ekonomik faaliyetlerde daralmaya yol açabileceğini belirtti.

    UBS: 3. ÇEYREKTE FAİZ SABİT KALACAK

    UBS, Türkiye'de çekirdek enflasyonun ılımlı seyretmeye devam ettiğini ve Ağustos ayında TÜFE'nin yüzde 50 civarında olmasının beklendiğini ifade etti. UBS, TCMB'nin 2024'ün üçüncü çeyreğinde politika faizini yüzde 50'de sabit tutacağını öngörüyor.

    MORGAN STANLEY: 2024 SONUNA KADAR DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

    Morgan Stanley, Temmuz ayındaki baz etkileri nedeniyle enflasyonda düşüş gözlense de, çekirdek enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiğini belirtti. Banka, 2024 sonu enflasyon tahminini yüzde 42,4 olarak tutarken, faizlerin yıl sonuna kadar sabit kalacağını öngörüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BOFA: İLK FAİZ İNDİRİMİ ARALIK AYINDA

    Bank of America, TCMB'nin faiz indirimine temkinli yaklaşacağını belirtti. Mevcut enflasyon oranının baz etkileri ve güçlü kur sayesinde düşeceğini, ancak hizmetler enflasyonu ve gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar gibi risklerin devam ettiğini kaydetti. BofA, ilk faiz indiriminin Aralık ayında yapılabileceğini, ancak kararın ekonomik verilere bağlı olacağını belirtti.

    Genel olarak, bankalar TCMB'nin yakın gelecekte faiz oranlarını değiştirmeyeceği konusunda hemfikir. Bu görüş, ekonomik faaliyetlerin yavaşlaması ve enflasyonun düşme hızıyla ilgili belirsizlikler nedeniyle dikkatli bir politika izlenmesi gerektiği fikriyle örtüşüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow