hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Citi Bank'tan TCMB için Kasım ayı faiz tahmini

    Citi Banktan TCMB için Kasım ayı faiz tahmini
    expand

    Citigroup Inc. ekonomistleri, Türkiye'de enflasyonun yıl sonunda yüzde 45 civarında gerçekleşeceğini tahmin ederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kasım ayına kadar herhangi bir faiz değişikliği yapmayacağını öngörüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlker Domaç'ın da dahil olduğu ekonomistler, ekonomik faaliyetlerde beklenenden daha büyük bir yavaşlamanın “erken bir gevşeme riskini artırabileceğine” dikkat çekti.

    Ekonomistlere göre, TCMB'nin döviz kuru odaklı enflasyonla mücadele stratejisi, hizmet fiyatlarının döviz kuru disiplinine tepki göstermemesi durumunda daha az etkili olabilir.

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini art arda beşinci kez sabit tutarken, şahin söylemini sürdürmeye devam etti.

    TCMB, önceki toplantılarda olduğu gibi, "parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin dikkate alınmasını" gerekçe göstererek, bir haftalık repo faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

    Kurul, önceki karar metninde yer alan “enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşun yinelendiği,” “aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği,” ve “enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı” gibi şahin ifadeleri aynen korudu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow