hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin tahvil satışına hazırlanıyor

    Çin tahvil satışına hazırlanıyor
    expand

    Çin Merkez Bankası, tahvil piyasasındaki ralliyi soğutmak amacıyla bankalarla anlaşma yoluyla yüz milyarlarca yuan değerinde tahvil satışı yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bloomberg’e yaptığı açıklamada, piyasa koşullarına bağlı olarak bu tahvillerin satışını gerçekleştirebileceğini ve satışın açık uçlu ve teminatsız olabileceğini belirtti.

    Oversea-Chinese Banking Stratejisti Frances Cheng, "Parasal operasyonlar bağlamında yüz milyarlarca yuanlık satış önemli bir miktara işaret ediyor. Orta ve uzun vadede tahvillerin satılmasına yönelik bu niyet, mevcut tahvil piyasalarındaki iyimserlik dikkate alındığında beklentilerimizle örtüşüyor" yorumunda bulundu.

    Çin Merkez Bankası'nın tahvil satışıyla ilgili planlarının ardından, 10 yıllık Çin tahvil getirisi yüzde 2,25’e, 20 yıllık tahvil getirisi ise yeniden yüzde 2,40’ı aşarak yükseldi.

    Bu yıl Çin tahvilleri, kötü ekonomik görünümün faiz indirimlerine yol açacağı beklentisiyle ralli yapmış ve getiriler düşmüştü. Çin Merkez Bankası ise bu durumu finansal istikrarı bozucu ve yuanı zayıflatıcı bir faktör olarak değerlendiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow