hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin COVID-19 nedeniyle yıllık finans forumunu erteledi

    Çin COVID-19 nedeniyle yıllık finans forumunu erteledi
    expand

    Çin, yeni bir Covid salgını dalgasıyla savaşırken, Şanghay'daki yıllık finans forumunu erteledi. Ülkede 30'dan fazla şehirde tam ve kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin’de Çarşamba ve Perşembe günü yapılması planlanan Lujiazui Forumu, organizatörlerin "temel konular hakkında daha fazla tartışma" yapmaları gerekçesiyle ertelendi. Konferansın bu yıl ne zaman yapılacağı veya yapılıp yapılmayacağı ise belli değil.

    Yıllık Lujiazui Forumu, Şanghay hükümeti ve Çin Halk Bankası, ülkenin merkez bankası ve Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu'nu da içeren mali düzenleyiciler tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

    Forumun web sitesine göre, “Dünya Ekonomisinin İstikrarlı Büyümesinde Finansın Rolü” başlıklı bu yılki toplantıya düzenleyiciler, finans sektörü liderleri ve ayrıca dünyanın dört bir yanından ünlü ekonomistler ve akademisyenlerin katılması gerekiyordu. Kilit konular arasında Çin'in finansal dışa açılması, finansal inovasyon, ESG ve uluslararası finansal iş birliği yer aldı.

    Karar, Çin'in, gelecek ay yapılması planlanan Komünist Parti kongresi öncesinde yeni virüs salgınlarını kontrol altına almak için çabaları sürerken geldi. Tahminlere göre, Başkan Şi Jinping, kongrede üçüncü dönemi güvence altına alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yılki Lujiazui forumunun ana konuşmacıları arasında CBIRC başkanı Guo Shuqing, PBOC Başkanı Yi Gang, CSRC başkanı Yi Huiman'ın yanı sıra Neuberger Berman'ın CEO'su George Walker, DBS Group Holdings Ltd'nin CEO'su Piyush Gupta gibi denizaşırı endüstri yöneticileri yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow