Bu yıl ilk kez uygulandı: Anzer balının fiyatı yeni yöntemle 4 katına çıktı

Rize'den dünyaya şöhreti yayılan Anzer balı, bu yıl ilk kez kara kovanlarda üretildi. Hiçbir şekilde dış müdahale olmadan tamamen doğal olarak tamamlanan üretim aşaması sonrasında fiyatlar 4 kat arttı.
Rize’nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı bu yıl bir ilke imza atılarak kara kovanlarda üretildi.
Kara kovanlara dışarıdan hiç müdahale edilmeden kovanda bulunan arılar içeride her şeyi kendisi yapıyor. İmparator balı olarak adlandırılan dünyaca ünlü Anzer Balının bu yıl kilosu 2 bin TL olarak açıklanmıştı ancak kara kovanlarda üretilmesinden dolayı kilosu 8 bin TL'den alıcı buluyor.
Kara kovanlarda arıların her şeyi kendisi yaptığını ifade eden Adem Turgut, "Kara kovanlarda arılar her şeyi kendisi yapıyor. Dışarıdan biz hiçbir şeyine karışmıyoruz. Bundan dolayı bu bal diğer ballardan daha kıymetli. Anzer'de bir ilk yapıldı. Kütüğün içerisinde doğal Anzer Balı yapıyor. Yapılan üretim sadece Anzer Ballıkaya Anzer Balı üretim çiftliklerinde yapılıyor" ifadelerini kullandı.
Bu yıl ilk defa kara kovanlarda Anzer Balı üretimi yapıldığını söyleyen Adem Turgut, "Bu yıl ilk defa organik olarak kara kovanlarda Anzer balı ürettik. Balın kilo fiyatı 8 bin TL olarak belirledik. Organik olarak kara kovanlarda üretilen balları sağıyoruz. Bu vesileyle endemik çiçeklerle beraber balı üretiyoruz. Bu sene 40 kilo bal üretimi yaptık. Kara kovanlarda üretilmeyen Anzer Ballarının fiyatını ise 2 bin 500 TL olarak açıkladık" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA | Ev sahibi ve kiracılar dikkat... Nisan ayı kira üst sınırı belli oldu!
Kartlı ödemelerde 2 nisan hareketliliği! İşlem hacmi mart ortalamasını aştı
AB ile ekonomik diyalog: Bakan Şimşek'ten işbirliği mesajı...
HABER... Emeklilerin bayram ikramiyesi fark ödemeleri başlıyor
SON DAKİKA HABERİ | Konut kredisi faizleri 18 ayın en düşük seviyesinde! Ev alımında fırsat dönemi mi?