hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brent petrolün varil fiyatı kaç para oldu? (18 Haziran 2024)

    Brent petrolün varil fiyatı kaç para oldu (18 Haziran 2024)
    expand

    Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 84,08 dolardan işlem görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün 84,55 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 84,25 dolar seviyesinde tamamladı. Bu sabah saat 09.42 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,2 azalarak 84,08 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 79,55 dolardan işlem gördü.

    Fiyatlardaki düşüşte, küresel petrol talebine yönelik belirsizlikler etkili oldu. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklentilere rağmen, faizlerin yüksek seviyelerde uzun süre kalma olasılığı, ekonomik büyümeyi ve dolayısıyla petrol talebini olumsuz etkileyebilir.

    Çin'de petrol rafineri üretimi üst üste ikinci kez azalarak yılın en düşük seviyesine geriledi. Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre, petrol rafineri üretimi mayıs ayında geçen yıla göre yüzde 1,8 düştü. Bu düşüşte planlı bakım çalışmaları ve artan ham petrol maliyetlerinin işleme marjlarını baskılaması rol oynadı.

    Teknik olarak Brent petrolde 85,16 ile 87,61 dolar aralığı direnç, 82,71 ile 80,26 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow