hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brent petrolün fiyatı ne kadar oldu? (25 Eylül 2024)

    Brent petrolün fiyatı ne kadar oldu (25 Eylül 2024)
    expand

    Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 74,24 dolardan işlem görüyor. Dün 75,11 dolara kadar çıkan Brent petrol, günü 74,47 dolar seviyesinde kapattı. Bugün saat 09.19 itibarıyla Brent petrolün varili kapanışa göre yüzde 0,31 düşerek 74,24 dolar oldu. Aynı saatlerde Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili ise 71,23 dolardan alıcı buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiyatlardaki düşüşte, kar alımları ve Çin’de açıklanan teşvik planlarının ekonomiyi desteklemekte yetersiz kalacağı endişesi etkili oldu. Çin Merkez Bankası (PBoC), dün ekonomiyi canlandırmaya yönelik tedbirler açıkladı, ancak dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan ülkede bu teşviklerin yeterli olmayacağına dair belirsizlikler piyasada endişeye yol açtı.

    Analistler, Çin’in attığı adımların ekonomik büyümeyi hedeflenen seviyelere taşımada ne kadar etkili olacağını sorguluyor. Daha somut mali politikalar gerektiğini belirten uzmanlar, Çin'deki petrol talebinin azalmasının küresel talep üzerinde de baskı oluşturabileceğini ifade ediyor.

    Orta Doğu’daki artan çatışmalar son günlerde petrol fiyatlarını yükseltirken, yatırımcılar yüksek fiyatlardan kar elde etmeye yöneldi ve bu durum fiyatlarda kısmi bir gerilemeye neden oldu.

    ABD’de ise Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde azalması fiyatların daha fazla düşmesini engelledi. API verilerine göre, geçen hafta ABD’nin ticari ham petrol stokları 4 milyon 339 bin varil azaldı; beklenti ise 1 milyon 100 bin varil azalma yönündeydi. Bu durum, ülkede petrol talebinin yükseldiği beklentisini güçlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Enerji Enformasyon İdaresi, resmi stok verilerini gün içinde açıklayacak.

    Brent petrolün teknik açıdan 75,29 ile 76,12 dolar aralığı direnç, 73,45 ile 72,44 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow