hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BORSA HABERLERİ | New York borsası yeni işlem gününe karışık seyirle başladı! (15 Ekim 2024)

    BORSA HABERLERİ | New York borsası yeni işlem gününe karışık seyirle başladı (15 Ekim 2024)
    expand

    New York borsasında işlem gören endeksler, yeni güne dalgalı bir başlangıç yaptı. Dow Jones endeksi açılışta 150 puan düşerek %0,34 azalışla 42.916,75 puana geriledi. S&P 500 endeksi %0,09 artışla 5.864,89 puana yükseldi. Nasdaq endeksi ise %0,18 değer kazanarak 18.535,07 puana çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatırımcılar, ABD'de açıklanan ekonomik veriler ve şirket bilançolarının etkisiyle kararsız bir seyir izliyor. Bu durum, piyasalarda belirsizliğe yol açarken bazı sektörlerde dalgalanma yaşanıyor.

    EKONOMİK VERİLER

    ABD Merkez Bankası’nın New York Şubesi, ekim ayına ait imalat endeksinin eksi 11,9’a düştüğünü açıkladı. Bu veri, sektörde daralma sinyalleri verirken, ekonomik toparlanmaya dair soru işaretleri oluşturdu.

    BİLANÇO AÇIKLAMALARI

    Kurumsal tarafta, Amerika'nın büyük bankaları üçüncü çeyrek bilançolarını açıkladı:

    Goldman Sachs net kârını %45 artırarak beklentileri aştı.

    Bank of America’nın net kârı %12, Citigroup’un kârı ise %9 düştü.

    Her üç bankanın da kâr ve gelir beklentilerinin üzerinde performans sergilemesine rağmen, hisse fiyatları farklı yönlerde hareket etti. Goldman Sachs ve Bank of America’nın hisseleri sırasıyla %3 ve Citigroup’un hissesi %1,5 değer kazandı.

    Beklentilerin üzerinde kâr açıklamasına rağmen, UnitedHealth hisseleri %9 değer kaybetti, bu durum yatırımcıların bazı kurumsal bilançoları temkinli karşıladığını gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow