hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BORSA HABERLERİ | New York Borsası yeni güne yükselişle başladı! (8 Ekim 2024)

    BORSA HABERLERİ | New York Borsası yeni güne yükselişle başladı (8 Ekim 2024)
    expand

    New York borsası, yeni güne yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi %0,16 artışla 42.022,65 puana yükselirken, S&P 500 endeksi %0,41 artışla 5.719,14 puana, Nasdaq endeksi ise %0,52 kazançla 18.017,92 puana çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün yaşanan satış dalgasının ardından yatırımcılar, bu hafta açıklanacak enflasyon verilerine ve şirket bilançolarına odaklanmış durumda. Geçen hafta ABD’de açıklanan güçlü istihdam verileri sonrasında, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim sürecine daha temkinli adımlarla devam edeceği beklentileri güçlendi.

    FAİZ İNDİRİM BEKLENTİLERİ

    Piyasa fiyatlamalarına göre, Fed’in kasım ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapma olasılığı %88’e yükseldi. Ancak, 50 baz puanlık faiz indirimi beklentisi ortadan kalktı. Bu gelişmelerle birlikte, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi, ağustos ayından bu yana ilk kez %4’ün üzerine çıkmış ve bu seviyedeki seyrini korumaya devam ediyor.

    FED YETKİLİLERİNİN AÇIKLAMALARI

    Fed yetkililerinin açıklamaları da sürüyor. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Adriana Kugler, enflasyonu %2 hedefine indirme konusunda "dengeli bir yaklaşım" sergilemeleri gerektiğini vurgularken, New York Fed Başkanı John Williams, eylül ayındaki yarım puanlık indirimin ardından bankanın faiz oranlarını “zamanla” düşürmesinin uygun olacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ENFLASYON VERİLERİNİN ÖNEMİ

    Analistler, bu hafta açıklanacak enflasyon verilerinin yatırımcılar için büyük önem taşıdığını ve piyasanın yönünü belirlemede kritik rol oynayabileceğini ifade etti.

    BİLANÇO SEZONUNUN ETKİSİ

    Kurumsal tarafta bilanço sezonunun başlamasıyla birlikte, PepsiCo’nun hisseleri üçüncü çeyrek gelirinin azalmasına ve yıl içi gelir beklentisinin düşmesine rağmen %1 civarında artış kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow