hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BORSA HABERLERİ | New York borsası yeni güne yükselişle başladı! (17 Ekim 2024)

    BORSA HABERLERİ | New York borsası yeni güne yükselişle başladı (17 Ekim 2024)
    expand

    Açılışta Dow Jones endeksi 150 puanı aşan bir artış kaydetti ve yüzde 0,38 yükselerek 43.243,07 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,57 oranında artış gösterip 5.875,62 puana çıkarken, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,93 kazançla 18.537,21 puana yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de perakende satışlar beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, piyasalar açılışta pozitif bir seyir izledi. Eylül ayında perakende satışlar, bir önceki aya göre yüzde 0,4 oranında artış göstererek 714,4 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

    Analistler, perakende satışlardaki bu artışın, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte büyüme ivmesini koruduğuna işaret ettiğini belirtti.

    Ayrıca, Philadelphia Fed İmalat Endeksi ekim ayında 10,3 seviyesine çıkarak sektördeki büyümenin sürdüğünü gösterdi. İşsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise 12 Ekim ile biten haftada 241 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında kaldı. Ancak uzmanlar, bu düşüşe rağmen başvuruların hala yıl başındaki seviyelerin üzerinde olduğunu ve iş gücü piyasasında pandemi sonrası bir yumuşama yaşandığını dile getirdi.

    Bugün yayımlanan veriler, ABD ekonomisinin yüksek faiz oranlarına dirençli olduğunu gösterirken, analistler agresif faiz indirimlerinin aciliyetinin azaldığını belirtti. Verilerin ardından, ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili faizi 5 baz puanlık artışla yüzde 4,08'e yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, Fed'in kasım ayında 25 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığı yüzde 90 olarak değerlendirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow