hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BofA, ABD seçimleri öncesi yatırımcılar için 4 kritik tarihi işaret etti!

    BofA, ABD seçimleri öncesi yatırımcılar için 4 kritik tarihi işaret etti
    expand

    Amerika Birleşik Devletleri, 5 Kasım'da başkanlık seçimleri için sandığa gidecek. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski Başkan Donald Trump arasındaki mücadelenin kazananı böylece netlik kazanacak. Bank of America, hisse senedi piyasasında kasım ayına kadar fiyatları etkileyebilecek önemli gelişmelere dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BofA, yatırımcıların takip etmesi gereken kritik tarihleri paylaştı ve S&P 500 endeksi üzerindeki beklenen hareketleri opsiyon fiyatlarıyla analiz etti.

    Hangi tarih neden önemli?

    4 Ekim ve 1 Kasım: Eylül ve ekim aylarına ait ABD tarım dışı istihdam raporlarının açıklanacağı bu tarihlerde, Bank of America S&P 500’de yüzde 1’den fazla bir hareket bekliyor. Güçlü istihdam raporlarının ve PMI verilerinin hisse senetlerine olumlu yansıyabileceği ifade ediliyor.

    10 Ekim: ABD'de eylül ayı enflasyon verisi 10 Ekim'de açıklanacak. Ancak, Fed'in daha çok iş gücü piyasasına odaklandığı için bu verinin piyasa üzerindeki etkisinin sınırlı olacağı öngörülüyor. S&P 500'de yaklaşık yüzde 1'lik bir dalgalanma bekleniyor.

    21 Ekim: Büyük teknoloji şirketlerinin üçüncü çeyrek kazanç sonuçlarının açıklanacağı tarihlerden biri 21 Ekim. Bu sonuçlar, yapay zeka teknolojilerinin gelir potansiyeli hakkında önemli bilgiler verebilir. S&P 500'de yüzde 1'lik bir hareket bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6 Kasım: Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından piyasa için kritik bir tarih. Banka, bu günde S&P 500’de yüzde 2,5’lik bir hareket öngörüyor. Kesin bir kazanan çıkarsa, piyasalar yeni başkanın dört yıllık görev süresi boyunca uygulayacağı politikaları fiyatlamaya başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow