hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boeing'de yaşanan kriz derinleşiyor! Anlaşma çıkmadı, grev devam edecek...

    Boeingde yaşanan kriz derinleşiyor Anlaşma çıkmadı, grev devam edecek...
    expand

    Boeing'de çalışan 33 bin işçinin grevi, sendika üyelerinin Çarşamba günü yapılan oylamada şirketin teklifini reddetmesiyle sürmeye devam edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Makinistler Birliği'nin (IAM) yaptığı açıklamaya göre, oylamada üyelerin %64'ü anlaşmaya karşı oy kullandı. Bu oran, önceki bir teklifi reddeden %95'ten daha düşük olsa da, grevin sona ermesi için gereken salt çoğunluğun çok altında kalmasına neden oldu.

    IAM lokalinin başkanı ve baş müzakerecisi Jon Holden, “Üyelerimiz daha fazlasını hak ediyor” diyerek, “Yüksek sesle konuştular ve bu taleplerini elde etmek için masaya geri döneceğiz” ifadelerini kullandı.

    Boeing, oylama sonuçlarıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

    Teklif, Boeing'deki IAM üyelerinin ücretlerini sözleşmenin dört yıllık süresi boyunca %35 artırmayı ve hemen %12 zam yapmayı öngörüyordu. Ayrıca, sendika üyelerine 7.000 dolarlık bir imza ikramiyesi verilmesi, emeklilik hesaplarına katkıların artırılması ve şirketin yeni ticari jetinin sendikasız bir fabrikada değil, sendikalı bir fabrikada üretileceği taahhüdüyle bir miktar iş güvencesi sağlamayı içeriyordu.

    Ancak sendika yönetimi, teklifi onaylamaktan kaçınarak sadece “bazı önemli iyileştirmeler içerdiğini” belirtip, bu teklifin “üyelere sunulması ve değerlendirilmesi gerektiğini” ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow